Embroidery wishlist: sitnice koje ovaj hobi čine još zabavnijim

Jednom kada nabaviš kolut, tkaninu, iglu, konce i neku dobru skicu to je tek početak. Dalje svoj hobi možeš upgradeati stvarima koje ti predstavljam u nastavku.

Love Embroidery mjesečnik

Dakle, jedan #decembergoals: zatvoriti se s kolutovima, koncem i stranicama Love Embroidery. Kada sam tek krenula s vezenjem, na kraj pameti mi je bilo da bi danas postojalo ovakvo mjesečno štivo sa savjetima, radovima i skicama o vezenju. U ovom se blagdanskom broju još dobije i cijeli božićni mini set. Pa wow! Može se naručiti ovdje, a u izlasku je već i sljedeći broj.

Držači za igle

Ovo je vjerojatno najslađa stvar na koju sam naletjela u cijeloj embroidery priči: mali magneti koji se postave na tkaninu, a služe za to da na njima odložiš iglu. Ne samo da su praktični (čitaj: manje su šanse da izgubiš iglu negdje po kauču/krevetu/fotelji/bilogdje gdje netko može sjesti na nju) nego postoje i u Harry Potter verzijama, nema na čemu.

Needle minder by Caterpillar Cross Stitch
Source: CaterpillarXStitch, etsy.com

Škarice za konac

Bez njih se definitivno može ali kada otkriješ cijelu paletu škarica na AliExpressu, šteta je stati samo na jednima!

Setovi za vezenje

Setovima za vezenje posvetila sam cijeli jedan post. Prvi s kojim sam se susrela je Bee kit by Floral and Floss embroidery, a tada sam ujedno i shvatila cijeli proces vezenja te s još većim guštom nastavila vesti. Definitivno ih želim još!

Dnevnik vezenja

Do nedavno nisam imala pojma da postoji nešto kao embroidery planner. Kada kreneš s vezenjem i na pamet ti padne milijun i jedna ideja, treba je negdje i zapisati, a zatim joj dati vremenski okvir kako bi se uopće ostvarila. Dakle, zaista postoji Embroidery planner.

Animal Embroidery workbook by Jessica Long

Jedan od dugoročnih ciljeva mi je naučiti oslikavati vezenjem (eng. embroidery painting). Kada dođe vrijeme da napravim prvi korak prema tome, prvo što naručujem je ovaj Woorkbook u kojem su korak po korak objašnjene neke osnovne tehnike za dobivanje ovakvih radova:

jessicalongembroidery.com
jessicalongembroidery.com

Kutak za vezenje

Jednom kada kreneš s materijalima, koncima, škaricama, perlicama, kolutovima, setovima za vezenje i milijun embroidery projekata koje planiraš, bilo bi idealno da postoji jedan kutak kako bi sve te stvari ipak imale svoje mjesto. Moje trenutno stoje na otprilike dvije police u velikim košarama i dvije kutije za konce. No jednog dana… 😀

Sve ove sitnice s popisa tu su da ti olakšaju vezenje i od njega ti naprave aktivnost u kojoj još i više uživaš nego kada imaš samo tkaninu, kolut, iglu i konac. Mislim da si za cilj u 2021. postavljam jednu nabavku svega ovoga, redom! 🙂

Na popis bih još dodala i tablet za crtanje skica, podlogu sa svjetlom za precrtavanje skice na tkaninu, držač za kolut, no o tome ćemo detaljnije nekom drugom prilikom.

Čitamo se četvrtkom! ❤

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: