O MENI

Moje ime je Antonia, imam 27 godina, živim u Zagrebu i obožavam provoditi sate i sate na DIY projekte & vezenje – te čitanje, gledanje, slušanje i pričanje o istima.

Završila sam Odnose s javnošću, a stvaranje sadržaja je dio moje struke koji sam u posljednje vrijeme poprilično zanemarila i nedostaje mi. Jedino logično rješenje bilo je zbrojiti dva i dva te (napokon) otvoriti taj vez & DIY blog.

Inače, kada ljeta provodiš u Dalmatinskoj Zagori, zna se dogoditi da iglu, konac i kukicu primiš u ruke otprilike kada i olovku.

“Ovo je tebi za dotu, znaš.” – rečenica je koju vežem uz prve susrete s iglom i koncem od doba kada još ni sama nisam znala sastaviti dvije smislene rečenice, a još manje što znači “dota”. Samo mi je jako zanimljivo izgledalo to što bake i tete tako predano rade, pa sam i ja ponekad dobila priliku uzeti iglu i konac u ruke. Prvi samostalni projekt, tamo negdje početkom 2000. godine, mi je bio mala šivana torbica od nekog starog trapera s nespretno izvezenim slovima “Hajduk”, normalno.

Tada još nisam znala da su me bake i tete upoznale s našim tradicionalnim vezom bijelo na bijelo, koji će mi godinama kasnije postati prezanimljiv u ovom modernom obliku, ili pak sa heklanjem (kukičanjem) u kojem ću veselo utapati sate i sate. Jedino mi je pletenje ostalo jedna velika nepoznanica, iako su suknene bičve svakog prosinca Imotskim ili Makarskom dolazile u Zagreb u velikoj kartonskoj kutiji. Nadam se jednog dana savladati i pletenje. 🙂

U svakom slučaju, blog je ovdje da posluži kao mjesto koje će me iz dana u dan motivirati da u ovom užurbanom načinu života ipak nađem vremena za “izgubiti se” u onome što volim.

Voljela bih da isti taj utjecaj sadržaj mog bloga ima i na tebe. 🙂

Za sve one stvari koje su bitne, a nisu tako hitne. ❤

%d blogeri kao ovaj: